gele_blaadje

Bevriende organisaties

Stichting Paasheuvelgroep

wil een sympathieke organisatie zijn waarbij tegengewicht wordt geboden aan de individualisering van de maatschappij. Zij willen dit doen door via een kampbeleving de sociale interactie en ontwikkeling van het kind te stimuleren, het liefst lekker buiten zonder smartphone of andere ‘schermen’. Het ontstaan gaat terug naar 1922 toen de AJC een stuk grond kocht in Vierhouten om de jeugd van Nederland kennis te laten maken met natuur en cultuur. De overtuiging was destijds al dat de jeugdkampen een grote bijdrage hadden in de ontwikkeling van het kind. Dit werd deels gestuurd door de socialistische achtergrond van de AJC die een mooiere maatschappij voor ogen hadden.

Stichting Weekje Weg

Even lekker er tussenuit, wie heeft dat niet nodig? Stichting Weekje Weg biedt al veertig jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen.

Stichting Vrienden van de Heimanshof

Heemtuin de Heimanshof is een Veluwse landschapstuin waarin alle planten verzameld worden die van nature op de Veluwe groeien. Een tuin met inheemse flora dus. De tuin is o,6 ha groot en ligt op het terrein van de Paasheuvel.

Rode Valken België

De Belgische Rode Valken behoren tot de klassieke progressieve en democratische jeugdbewegingen ter linkerzijde in Vlaanderen. Zij vinden hun oorsprong terug in 1923. Zij stellen kwaliteit voorop tegenover kwantiteit.

De International Falcon Movement - Socialist Educational International (IFM-SEI)

is een internationale educatieve beweging die zich inzet om kinderen en jongeren in staat te stellen een actieve rol te spelen in de samenleving en op te komen voor hun rechten. Wij zijn een overkoepelende organisatie voor door kinderen en jongeren geleide bewegingen over de hele wereld, die onderwijs geven op basis van onze waarden gelijkheid, democratie, vrede, samenwerking, solidariteit en vriendschap.